Prouder. De site voor trotse ouders, die vals beschuldigd zijn
en voor opa's en oma's, broers, zussen en vrienden die er ook last van hebben dat dit in Nederland kan.
Onze diepste angst

Vandaag was het een on-topic in het nieuws. De uitspraak van de inspectie over de afhandeling van de zaak in Terwolde. Eigenlijk willlen we hier uit respect niet verder ingaan op de zaak. Alleen willen we een klein stukje van onszelf hier kwijt.

Elke ouder die geconfronteerd wordt met een valse beschuldiging gaat door een hel omdat niemand meer aan zijn/haar kant gaat staan. Omdat de wetgever en de uitvoerenden nu alles stilleggen, aangeven "geen partij te kiezen", "niets te kunnen" of "niet bevoegd te zijn". Maar de beschuldigde ouder gaat door een hel omdat die ter plekke ELK contact met de kinderen / het kind verliest. En hoe je het ook wendt of keert een ouder die een onjuiste / valse beschuldiging doet is op dat moment vervreemd van de werkelijkheid. Meestal komt het wel weer enigzins goed met de aangever, soms niet. En in dat soms zit de diepste angst van elke beschuldigde ouder: je kunt vanaf het moment van de beschuldiging niets meer doen voor jouw kinderen. Soms met de meest verschikkelijke consequentie: fysiek verlies van jouw kinderen. Meestal met het geestelijke en emotionele verlies van je kinderen, met de bijbehorende geestelijke en emotionele schade voor kinderen en ouder.

Collateral damage noemt men dat. Bijkomende schade.

Je kop in het zand steken noemen wij het.

 

 

www.prouder.nl©

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
tweet
Categorieën
Google Analytics Alternative