Prouder. casussen vals beschuldigd
en voor opa's en oma's, broers, zussen, vrienden en iedereen die er ook last van heeft dat ouderverstoting in Nederland zomaar kan.
Wie schrijft, die blijft!!
jeugdzorg weigert veroordeling in rapportage op te nemen

JEUGDZORG WEIGERT VEROORDELING IN RAPPORTAGE OP TE NEMEN

 

Een door de Meervoudige Strafkamer van Breda veroordeelde vrouw hoeft niet bang te zijn dat haar veroordeling bekend wordt bij de Kinderrechter. Het betrokken team van Jeugdzorg heeft besloten dat het niet in het belang van het kind is om deze veroordeling op te nemen in de dossiers.

De vader heeft aangegeven dat het wel van groot belang is: moeder is veroordeeld voor de maandenlange onttrekking van het kind aan het gezag van vader en aan het opzicht van bureau Jeugdzorg.

De vader deed aangifte van de vermissing van zijn kind in 2010. Bureau jeugdzorg deed geen aangifte ondanks dat zij geen idee hadden waar de jeugdige was. Het Openbaar Ministerie besloot toch te vervolgen voor onttrekking aan het opzicht van Jeugdzorg.

In 2012 was de uitspraak: moeder werd in verband met de ernst van de zaak veroordeeld tot 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar, een werkstraf van 40 uur en een schadevergoeding aan vader.

In de recente dossiers is de uitspraak van de rechter nergens terug te vinden. Vader heeft contact gezocht met jeugdzorg: er zal geen herziening op dit onderdeel plaats vinden. De veroordeling zal niet opgenomen worden, slechts de mededeling dat er “een rechtszaak” heeft plaats gevonden die door vader is aangespannen waardoor moeder forse kosten heeft moeten maken.

 

www.prouder.nl©

Reacties

Co-parent op 22-11-2012 11:39

Gaat het om deze uitspraak van de rechtbank Breda van 24 juli 2012?www.rechtspraak.nl/ljn.asp?ljn=BX2328 De uitspraak is weliswaar geanonimiseerd, maar wel openbaar.

Twittter: @co_parent

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Onze diepste angst

Vandaag was het een on-topic in het nieuws. De uitspraak van de inspectie over de afhandeling van de zaak in Terwolde. Eigenlijk willlen we hier uit respect niet verder ingaan op de zaak. Alleen willen we een klein stukje van onszelf hier kwijt.

Elke ouder die geconfronteerd wordt met een valse beschuldiging gaat door een hel omdat niemand meer aan zijn/haar kant gaat staan. Omdat de wetgever en de uitvoerenden nu alles stilleggen, aangeven "geen partij te kiezen", "niets te kunnen" of "niet bevoegd te zijn". Maar de beschuldigde ouder gaat door een hel omdat die ter plekke ELK contact met de kinderen / het kind verliest. En hoe je het ook wendt of keert een ouder die een onjuiste / valse beschuldiging doet is op dat moment vervreemd van de werkelijkheid. Meestal komt het wel weer enigzins goed met de aangever, soms niet. En in dat soms zit de diepste angst van elke beschuldigde ouder: je kunt vanaf het moment van de beschuldiging niets meer doen voor jouw kinderen. Soms met de meest verschikkelijke consequentie: fysiek verlies van jouw kinderen. Meestal met het geestelijke en emotionele verlies van je kinderen, met de bijbehorende geestelijke en emotionele schade voor kinderen en ouder.

Collateral damage noemt men dat. Bijkomende schade.

Je kop in het zand steken noemen wij het.

 

 

www.prouder.nl©

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
ga nooit uit van waar rook is, is vuur......

In het dagblad BN de Stem van 11 juli 2012 wordt de lezersjury gevraagd om hun mening te geven over een strafzaak tegen een vrouw die al jaren een onschuldige man van de meest vershrikkelijke dingen beschuldigd. In het artikel (klik hier) staat de volgende uitspraak:

Henk van der Lans (62), ex-glastuinder uit Made: "Ook de vader heeft zijn verhaal in het programma Zembla verteld. Daarom vind ik zijn eis tot schadevergoeding niet kloppen. De voorwaardelijke straf is wel terecht, maar de werkstraf is niet nodig. Ze heeft de maatschappij als geheel niet geschaad."

Wij werden er even heel stil van.....

 

Geachte meneer van der Lans een simpele zoektocht op het internet levert aardig wat informatie op. Hier een overzicht wat deze valse beschuldiging U als belastingbetaler minstens heeft gekost.

 1. de kosten voor een pro-deo advocaat
 2. de kosten voor de agenten die alle aangiftes opnemen
 3. de kosten voor het onderzoeksteam dat de aangiftes onderzoekt
 4. de kosten voor de agenten die de verhoren hebben gedaan
 5. de kosten voor het O.M. wat geconsulteerd wordt in verband met vervolging
 6. de kosten voor detentie van de man
 7. de kosten voor hulpverlening / slachtofferhulp voor de kinderen
 8. de kosten voor de rechters die de verlenging van de detentie uitspreken
 9. de kosten voor het LEBZ dat ingeschakeld wordt
 10. de kosten voor de rechters die de vrijspraak doen
 11. de vergoeding voor de onterechte detentie
 12. de kosten voor de hulpverlening / slachtofferhulp voor de man
 13. de kosten voor jeugdzorg
 14. de kosten voor het opvanghuis voor moeder en kind
 15. de kosten voor de agent die de aangiftes voor vermissing / smaad opneemt
 16. de kosten voor het onderzoeksteam dat de aangiftes onderzoekt
 17. de kosten voor de agenten die de verhoren hebben gedaan
 18. de kosten voor het O.M. wat geconsulteerd wordt in verband met vervolging
 19. de kosten voor de prodeo advocaat
 20. de kosten voor de rechters die de uitspraak doen
 21. alle overheadkosten van de diverse instanties

 

Als wij een voorzichtige schatting maken dan hadden we met deze specifieke zaak een forse bezuiniging minder hoeven doen door simpelweg op tijd in te grijpen.

 

 

Reacties

Lb. Koppenol op 16-10-2012 10:37

Helder. En duidelijk is het dat preventief men in dient te grijpen in al die zaken, niet alleen bij "valse aantijgingen" doch ook in alle scheidingssoorten en helemaal al wanneer bekend is in bijvoorbeeld de "ggz" dat een dame-vrouw-moeder ernstig borderliner IS nota bene en vanwege het mom wet privacy en dergelijke dan de politie niks wenst te doen aan de valse meldingen gedaan door zo iemand nota bene!

Enfin tot zover even aangezien ik zit met een "voor mij al 12 jaar nu vermist en verdwenen dochtertje" omdat "men" de smoel houdt als ggz en als instanties.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Categorieën
Google Analytics Alternative