Prouder. De site voor trotse ouders, die vals beschuldigd zijn
en voor opa's en oma's, broers, zussen, vrienden en iedereen die er ook last van heeft dat ouderverstoting in Nederland zomaar kan.

Het aangekondigde onderzoek van de Ombudsman en de Kinderombudsman is afgerond en ligt hier ter inzage. In dit rapport staan diverse aanbevelingen genoemd. Omdat valse beschuldigingen vaak een onderdeel van een (aanstaande) vechtscheiding hebben wij dit rapport met enthousiasme afgewacht. Een aantal van de conclusies zijn zeer herkenbaar en sluiten naadloos aan bij de door ons al eerder aangedragen oplossingen.

"Bureau Jeugdzorg komt meestal pas in beeld in situaties die ernstig geëscaleerd zijn. De dynamiek bij hevige conflicten tussen de ouders stelt extra hoge eisen aan de professionaliteit van de Bureaus Jeugdzorg en de rechter. Verbeteringen in de bestaande praktijk hebben als kern een krachtige, gespecialiseerde benadering vanuit Bureau Jeugdzorg, leren van elkaars succesvolle werkwijzen, hanteren van kwaliteitskaders en toezicht daarop."

"Daarom is het noodzakelijk dat de Raad voor de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg zich gaan bezinnen op de effectiviteit van de ondertoezichtstelling en met de verantwoordelijke bewindspersoon mogelijkheden verkennen om al in een eerder stadium hulp te bieden."

Ditzijn slechts twee aanbevelingen die wij van harte ondersteunen. Wij verwijzen graag naar onze missie en visie voor nog aanbevelingen. En nu maar hopen dat er snel veranderingen worden ingezet, die ook uitgerust worden met de nodige uitvoeringsmogelijkheden om een verandering te bewerkstelligen. Papieren tijgers hebben we al genoeg.

 

U vindt de perspublicatie en het rapport hier:

http://www.nationaleombudsman-nieuws.nl/nieuws/2012/andere-aanpak-bureau-jeugdzorg-en-rechters-nodig

 

www.prouder.nl©

Reacties

Waarom maak je je druk over die paar ouders die vals beschuldigd zijn?

Ach het zijn een maar een paar per jaar.

De waarheid komt altijd boven tafel.

Kan gebeuren.

Collateral damage.

Waar gehakt wordt vallen spaanders.........

 

WAAR ROOK IS, IS VUUR

Begin over valse aangiftes in een echtscheidingszaak en een van de bovenstaande opmerkingen komt zeker naar voren als argument. Het gebeurt, maar niet bij ons soort, niet in onze familie en het liefst niet in ons toekomstige ex-gezin. Maar het kan wel. Het kan zomaar. En niemand kan vertellen hoe vaak het voorkomt. Dat willen wij veranderen met Prouder. Meten is weten. En niemand weet precies hoeveel valse aangiftes er worden gedaan in een echtscheidingssituatie.

 

MISHANDELING, MISBRUIK, MOORD EN BRAND

Valse aangiftes van allerlei soort komen in alle lagen van de maatschappij voor. Het doel kan zijn het frustreren van een omgangsregeling, aandacht of een misverstand. Maar wat de oorzaak ook is: het leven wordt nooit meer hetzelfde. De kans om de kinderen weer te zien zijn gereduceerd tot nul, de hulpverlening trekt bijna bij je in en iedereen mag een mening over je hebben en die als waarheid opschrijven. Je kunt er niets tegen doen.

 

ACH, HET KOMT WEL WEER GOED, JOH

Maar de gevolgen van deze onjuiste aangiftes zijn groot: de hulpverlening stroomt vol met onjuiste verhalen, de politie heeft zijn handen vol aan deze zaken, de statistieken over huiselijk geweld kloppen die wel? Daarom zijn wij een site begonnen die wil inventariseren hoeveel aangiftes onjuist zijn, hoeveel reputaties vernietigd.

 

Prouder wil voorkomen. Maar dat kan alleen als u ons helpt.

  • door bij ons aan te geven of er ooit een onjuiste aangifte of beschuldiging tegen u is gedaan
  • door bij ons aan te geven of u ooit een onjuiste aangifte of beschuldiging heeft gedaan
  • door vriend van ons te worden op facebook en daarmee uw stem te laten horen
  • door ons te volgen op twitter
  • door u bij ons aan te melden
  • door onze naamsbekendheid te vergroten

 

 

 

Wij doen niet aan waarheidsvinding.

 

 

 

Reacties tonen wij niet op de site ivm de bescherming van de privacy.

 

www.prouder.nl©

 

Reacties
Laatste tweets
Categorieën
Google Analytics Alternative